Росія вирішує, чи подавати в розшук музикантів Bloodhound Gang

Понеділок, 9 вересня 2013, 20:17

Російські слідчі порушили справу стосовно музикантів гурту Bloodhound Gang, що опинився в центрі скандалу після осквернення прапора, вирішується питання про їх розшук.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

"Порушено кримінальну справу стосовно музикантів американської групи Bloodhound Gang Джеймса Мойра Франкса (Franks James Moyer), Джареда Віктора Хеннегана (Hennegan Jared Victor) та інших невстановлених осіб за статтею "Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності, вчинене організованою групою"", - сказав він.

Слідство вирішує питання про організацію розшуку Франкса і Хеннегана. При цьому раніше повідомлялося, що влітку над російським прапором на концерті в Одесі познущався бас-гітарист групи Евіл Джаред Хасселхофф.

Як відомо, 31 липня бас-гітарист групи Bloodhound Gang Хасселхофф засунув собі в труси російський прапор на концерті в Одесі зі словами "Не розповідайте про це Путіну".

30 липня під час виступу в Києві Хасселхофф вчинив дії, які були розцінені як наруга над українським прапором, пізніше музикант пояснив, що його неправильно зрозуміли.

Київська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом наруги американськими музикантами над державним прапором України - ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство) і ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами).

Служба безпеки України на 5 років заборонила Хасселхоффу в'їзд до України за осквернення національних символів.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News