Міліція перевірить, чи є "нацисти" серед донецьких уболівальників

Вівторок, 1 жовтня 2013, 14:27

Міліція Донецька обіцяє перевірити факт скандування вболівальниками ФК "Металург" нацистських гасел на матчі проти "Шахтаря".

Про це повідомив Начальник Донецького міськуправління МВС Максим Кириндясов на прес-конференції в понеділок, пише "ОстроВ".

Коментуючи інформацію, що нібито під час донецького дербі "Металург" - "Шахтар" з трибун вболівальників "Металурга" звучали речівки схожі на "Зік хайль!", міліціонер сказав, що поки перевірки не було.

"Офіційно до нас уболівальники і представники спортивних федерацій з цим не зверталися... Тепер, отримавши звернення, що міститься у питанні, ми проведемо перевірку в найкоротші терміни", - сказав Кириндясов.

У свою чергу у фан -клубі "Металурга" запевнили, що вболівальники скандували не нацистське гасло, а заклик "Зіграй!". Акустика стадіону, запевняють вболівальники, зіграла з ними злий жарт.

Як відомо, частина присутніх на матчі донецьких команд вболівальників стверджують, що з трибун вболівальників "Металурга" звучали речівки схожі на "Зік хайль!".

ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України на 45 тисяч швейцарських франків за нібито використання фанатами збірної України під час матчу Україна - Сан-Марино у Львові расистських і нацистських гасел і символіки.

Громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" звернулася з петицією до FARE та ФІФА з проханням виключити символіку ОУН-УПА, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак "Галицький лев" з переліку дискримінаційних символів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...