ВР можуть заблокувати через зміни до Конституції

Четвер, 10 жовтня 2013, 08:42

У четвер робота парламенту може бути заблокована у зв'язку з наміром більшості прийняти законопроект про внесення змін до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів.

Силове протистояння не виключив депутат від Свободи Ігор Мірошниченко в коментарі Комерсант-Україна.

"Ми будемо діяти по ситуації й консультуватися зі своїми партнерами по опозиції — я поки не можу розкрити всіх секретів",- заявив він.

Як відомо, опозиція вважає, що цей документ не має нічого спільного з євроінтеграцією й "підсилить залежність судової системи від президента".

У Партії регіонів не мають наміру щось змінювати в законопроекті.

"Процедура, за якою відбувається процес внесення змін до Конституції, не припускає ніяких змін законопроекту (після його оцінки Конституційним судом) — а якщо ні, то все доведеться починати спочатку, а це може затягнути процес до осені наступного року",- заявив глава парламентського комітету з питань правової політики Валерій Писаренко.

За його словами, комітет у середу схвалив цей законопроект.

"Ми очікуємо, що в четвер Верховна рада прийме його 226 голосами, і ці голоси найдуться! На наступній сесії Ради для його прийняття буде потрібно 300 голосів, на той час опозиції доведеться  переглянути свої твердження — законопроект є евроінтеграційним, він схвалений Венеціанською комісією, для нас очевидно, що Європа на 100% його підтримує",— зазначив депутат. 

На думку експертів, відмова Верховної ради прийняти президентський законопроект не позначиться на підписанні угоди про асоціацію з ЄС.

"У Євросоюзі розуміють усю неоднозначність української дійсності. ЄС цікавлять комплексні реформи в Україні, тож фракціям варто створити групу, яка знайде варіант вирішення цієї проблеми — це можливо через прийняття закону "Про судоустрій і статус суддів", у якому будуть враховані зауваження опозиції",— заявив директор європейських програм фонду "Відродження" Дмитро Шульга, додавши, що розгляд цього документа варто перенести. 

Раніше глава фракції Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція розробила пакет змін до цього законопроекту для того, аби виконати зобов’язання перед Європейським союзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...