Діалог України з МВФ "впав у сплячку", бо фонду не вистачає відкритості Азарова

Субота, 12 жовтня 2013, 12:12

МВФ поки не бачить з боку України такої відкритості, яка необхідна для діалогу про нову програму співпраці.

Про це заявив директор Європейського департаменту Фонду Реза Магадам, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Нам відомо про інтерес української влади до діалогу з Фондом за програмою, - сказав він. - Такі дискусії велися, перериваючись і знову відновлюючись. Але у України є дуже складні виклики, особливо на структурному фронті".

"Щоб з'явився реалістичний шанс на нову програму Фонду, нам імперативно необхідна відкритість (українського) уряду щодо порядку денного реформ.  Сподіваємося, вона з'явиться. Але поки її немає", - зазначив Магадам.

"Діалог останнім часом "впав у сплячку", - додав представник МВФ.

"Ми раді будемо відновити цей діалог, але він зможе принести успіх, тільки якщо ми побачимо досить серйозне ставлення до тих реформаторським викликам, на які необхідно відповісти цій країні", - підсумував він.

Як відомо, раніше єврокомісар Штефан Фюле заявив, що Євросоюз готовий надати Україні фінансову допомогу у розмірі 186 мільйонів євро та підтримку Україні у майбутніх переговорах з МФВ щодо надання чергового кредиту.

Раніше Українська правда повідомляла, що перший віце-прем'єр Сергій Арбузов та міністр фінансів Юрій Колобов відвідали Вашингтон, де, за даними джерел, шукали політичну підтримку та обговорювали поновлення фінансування України з боку МВФ. 

Разом з тим у Кабміні відмовилися розкрити список американських посадовців, із якими у Вашингтоні зустрічалася делегація Сергія Арбузова. За даними КМУ "відрядження здійснювалося з метою проведення зустрічей із керівництвом Державного департаменту, Міністерства фінансів, представниками міністерств і відомств США".

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування