Міліція залякала водіїв, щоб не везли "Свободу" в Київ на Марш боротьби?

Субота, 12 жовтня 2013, 12:33

На Донеччині у зв'язку з погрозами управління ДАІ перевізник відмовив свободівцям у наданні автобусів для поїздки на Марш Боротьби УПА, який націоналісти проведуть у Києві 14 жовтня.

Про це заявив голова Донецької оболорганізації ВО "Свобода" Ігор Славгородський.

За його словами,  автобус для поїздки до столиці було замовлено заздалегідь.

"Однак перевізник повідомив, що не може надати послуги із транспортування активістів до Києва. Причиною відмови власника автобуса стали погрози з боку обласного управління МВС. Перевізник зазначає, що йому погрожували позбавленням ліцензій та дозволів на перевезення пасажирів", - зазначив Славгородський.

"Ми збиралися їхати на мирну санкціоновану акцію, проте зустрілися з прямою забороною влади та погрозами первізникові", – додав "свободівець".

Раніше у "Свободі" заявили, що  14 жовтня активісти проведуть Марш Боротьби в Києві з вимогою повернути звання Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою української нації та проголосити День створення УПА державним святом.

О 16:00 біля пам'ятника Шевченку в центрі Києва розпочнеться віче, по завершенні якого націоналісти центральними вулицями Києва пройдуть Маршем Боротьби, о 18:00 на Михайлівській площі розпочнеться святковий концерт.

Окрім того у Черкаській облорганізації "Свободи" заявили, що отримали інформацію із джерел Київської ДАІ про можливі перешкоди для транспорту, який перевозитиме до столиці учасників Маршу Боротьби УПА.

"Усі транспортні засоби нерейсового призначення будуть зупиняти за 30-60 кілометрів від Києва та затримувати на кілька годин. Також можливі пошкодження коліс чи инших частин транспорту", - йдеться у повідомленні "Свободи".

За даними Миколаївської облорганізації "Свободи", низка перевізників також відмовилися надавати свободівціям автобуси для поїздки у Київ.

"Більше десяти перевізників спочатку погоджувалися надавати транспортні послуги, але в останній момент скасовували попередню домовленість. Деякі з них не пояснювали причин відмови, а инші повідомляли про тиск і погрози з боку Управління ДАІ та міліції", - заявляють у "Свободі".

За інформацією самих перевізників, на 14 жовтня призначено численні перевірки. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування