Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штати сподіваються розібратися з "дефолтом" до понеділка

Неділя, 13 жовтня 2013, 14:01

Демократична більшість у сенаті США зможе досягти угоди з республіканцями щодо виходу з бюджетної кризи до 14 жовтня.

Таку думку висловив лідер демократів Гарі Рід, повідомляє "РІА "Новости" з посиланням на Reuters.

12 жовтня дебати щодо бюджетного компромісу перемістилися в сенат після того, як республіканці, які контролюють палату представників конгресу, не змогли домовитися з президентом Бараком Обамою.

Увечері в суботу в сенаті пройшло голосування по законопроекту демократів про розширення ліміту на держборг. Законопроект підтримали 53 сенатори, проти - 45, рішення не було прийнято.

Рід заявив, що провів переговори з лідером республіканців у сенаті. За його словами, переговори знаходяться на початковій стадії, але компроміс може бути досягнутий "протягом наступних 48 годин".

За повідомленнями, що надходять, республіканці в палаті представників взяли паузу до 14 жовтня.

Бюджетна і боргова криза вибухнула в США в кінці вересня після відмови республіканців проголосувати за підвищення 16,7-трильйонної "стелі" держборгу і за бюджет на новий фінансовий рік. Республіканці пригрозили дефолтом, якщо Барак Обама не скасує реформу охорони здоров'я.

У результаті з 1 жовтня в США закрито багато державних установ, а вже 17 жовтня країні теоретично загрожує дефолт.

Тепер республіканці шукають компроміс з президентом -демократом , але Обама відмовляється вести переговори доти, поки опозиція не припинить обструкцію в конгресі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...