Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки похвалилися, що пішли на поступки Тимошенко у справі по "швидким"

Понеділок, 14 жовтня 2013, 19:37

Генеральна прокуратура України задовольнила низку клопотань захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко у кримінальному провадженні за Кіотським протоколом і машинам "швидкої допомоги", зокрема , про допит свідків.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву ГПУ.

"Після детального вивчення матеріалів кримінального провадження процесуальний керівник прийняв рішення і виніс постанову про задоволення клопотань захисту", - заявили у ГПУ.

Як зазначили у Генпрокуратурі, зокрема захист просив, щоб у кримінальному провадженні дали свідчення колишні чиновники Держказначейства, члени Кабінету міністрів, а також експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) та інші особи.

"Ми проінформували адвокатів про це", - повідомили у відомстві.

Також в ГПУ підкреслили, що у зв'язку з необхідністю проведення даних слідчих дій слідство у цьому кримінальному провадженні триває.

При цьому у відомстві додали, що не можуть поки сказати, коли будуть допитані ці люди.

Як відомо, 27 січня 2011 року ГПУ порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко, яку звинуватили у перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України "нібито спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo".

17 грудня 2009 року центр специфікації МОЗ зробив офіційний висновок, що дані автомобілі не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах.

Раніше Тимошенко проходила у справі про автомобілі "швидкої" як свідок.

Окрім того стосовно Тимошенко було відкрито кримінальну справу стосовно коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу.

Згодом епізоди щодо автомобілів Opel Combo і коштів від Кіотського протоколу були об'єднані в одне провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування