Рудьковський вирішив вийти із фракції "регіоналів"

Вівторок, 15 жовтня 2013, 08:35

Депутат Микола Рудьковський, який минулої суботи був обраний главою СПУ, має намір вийти із фракції Партії регіонів.

Про це повідомляє Комерсант-Україна з посиланням на екс-главу Фонду держмайна, соціалістку Валентину Семенюк-Самсоненко.

"На з'їзді він (Рудьковський) офіційно заявив, що вийде з Партії регіонів і сприятиме тому, щоб створити фракцію соціалістів у Верховній раді", - сказала вона.

"Очевидно, саме ця заява позначилася на результатах голосування. Крім того, ми домовилися, що він буде лобіювати прийняття тих законів, які ми не змогли прийняти в минулих скликаннях",— сказала Семенюк-Самсоненко, і додала, що Рудьковський, який володіє 25% акцій компанії "Нафтогазвидобування", пообіцяв "фінансово підтримувати партію". 

У Партії регіонів запевнили, що приймуть будь-яке рішення нового голови СПУ незалежно від того, захоче він залишитися у фракції чи ні.

"Для нас це (обрання головою СПУ) не було сюрпризом, ми знаємо, що в Миколи Рудьковського й раніше було бажання очолити Соцпартію. Навіщо тут консультуватися? Якщо тепер він захоче вийти із фракції, нехай виходить", - сказав перший замголови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. 

"Це його право, але його ніхто не виганяє. Те, що соціалісти обрали його своїм лідером, не робить обов'язковим його вихід із фракції",— додав він.

Чечетов також висловив готовність співробітничати зі СПУ.

"У парламенті немає фракції соціалістів, але ми готові співробітничати з усіма політичними силами, якщо тільки вони не несуть расизму, антисемітизму й неонацизму. Ми готові співробітничати з партіями, які готові підставити плечі під програму розвитку президента й привести Україну в Європу",— сказав депутат. 

Слід зазначити, що обговорення кандидатів на посаду голови СПУ із представниками влади вже стало традицією.

У травні 2010 року колишній у той час міністром економіки Василь Цушко погодив своє висування на пост глави Соцпартії із президентом Віктором Януковичем, про що відкрито заявив членам політради.

Рудьковський також погоджував із главою держави свою участь у виборах голови Соцпартії в 2011 році. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування