Адвокат Луценка став на сторону Януковича

Вівторок, 15 жовтня 2013, 10:54

Президент Віктор Янукович не порушив жодного закону, коли видав указ про помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це Радіо Свобода розповів адвокат Луценка Олексій Баганець.

"Це виключне право гаранта Конституції. Тільки йому надане право помилувати, більше нікому – ні Верховній Раді, ні прем’єр-міністру, тільки президенту України", – наголосив адвокат.

За словами Баганця, "положення про порядок здійснення помилування" є підзаконним актом, зміст якого визначає сам президент.

У понеділок стало відомо, що  донецький адвокат Володимир Оленцевич просить Вищий адміністративний суд визнати незаконним указ президента Віктора Януковича про помилування екс-міністра Юрія Луценка.

За словами Оленцевича, підписуючи указ про помилування Луценка, Янукович порушив норми "Положення про порядок здійснення помилування", згідно з якими право бути помилуваним має лише засуджений, що особисто подав Президенту відповідне прохання.

Оленцевич нагадує, що Луценко такого прохання не подавав. Прохання про його помилування подала Уповноважена з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування