У четвер у ЄС обговорять, як вберегтися від тиску Росії

Середа, 16 жовтня 2013, 20:03

Рада ЄС із питань торгівлі має намір обговорити проблематику та можливі механізми протидії тиску Росії і на країни Східного партнерства, і на країни Європейського Союзу.

Про це "Інтерфакс-Україна" заявив високопоставлений дипломат Литви напередодні засідання, яке відбудеться у п'ятницю в Люксембурзію.

"Міністри обговорять, як допомогти в цьому питанні. Для України це може бути прискорена процедура тимчасового застосування угоди (в частині зони вільної торгівлі) після її підписання. Щодо таких країн, як Молдова, це - доступ на ринок ЄС, наприклад, вина", - розповів співрозмовник.

"Отже, доступ цих країн (Східного партнерства) на ринок ЄС, політична підтримка і, звісно, останній ресурс проти застосовуваних (Росією) заходів щодо країн-членів ЄС - ініціація дискусії в СОТ, а для країн-партнерів - підтримка такої дискусії в цій організації, обговорюватимуться як можливі механізми вирішення питання", - розповів він.

Високопоставлений дипломат резюмував, що під час майбутнього засідання Ради ЄС щодо цієї проблематики "очікується дискусія й обговорення реального механізму" протидії тиску Росії.

"Ми маємо висловити підтримку (протидії тиску) і продовжувати її", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування