Міліція накрила черговий файлообмінник

Середа, 16 жовтня 2013, 21:16

Міліція припинила протиправну діяльність одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Операцію було проведено Управлінням боротьби з кіберзлочинністю, до якого надійшло звернення громадської організації "Українська Антипіратська Асоціація по захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп’ютерні програми" щодо незаконного розповсюдження ресурсом аудіовізуальних творів, авторські та суміжні права на які належать компаніям правовласникам, та які доручено представляти громадській огранізації.

За даними організації, незаконним розповсюдженням аудіовізуальних творів правовласникам завдано матеріальної шкоди на суму майже у 345 тисяч гривень.

"15 жовтня 2013 року відповідно до ухвали Шевченківського райсуду Києва було проведено обшук у дата-центрі, де знаходились сервери з протиправним контентом. У ході проведення слідчих дій працівниками міліції вилучено близько 20 серверів із загальним обсягом інформації понад 200 терабайт", - сказано у повідомленні.

Матеріали у цій справі передано до СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідуваньза ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 176 "Порушення авторськогоправа і суміжних прав" КК України.

Як пише газета "Капітал", яку пов’язують з першим віце-прем’єром Сергієм Арбузовим, йдеться про популярний файлообмінник fs.to, який став недоступний для користувачів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування