Україна стала 86-й у рейтингу світового рабства

Четвер, 17 жовтня 2013, 08:57

Україна зайняла 86-е місце в рейтингу світового рабства Global Slavery Index 2013, складеному австралійської правозахисною організацією Walk Free Foundation

За даними авторів дослідження, число людей, що перебувають у рабстві на території України, становить від 110 тисяч до 120 тисяч людей.

Серед найближчих сусідів України за рейтингом світового рабства опинилися: Молдова ( 6-е місце), Росія (49), Чехія (54), Угорщина (55), Болгарія (56), Хорватія (60), Польща (62), Словаччина (63).

У десятку країн з найвищим рівнем рабства увійшли: Мавританія, Гаїті, Пакистан, Індія, Непал, Молдова, Бенін Кот-Д'Івуар, Гамбія й Габон.

Найменший рівень рабства зафіксований в Ісландії, Ірландії й Великобританії, вони розділили 160-е місце рейтингу. У десятку найбільш вільних від рабства країн також увійшли: Данія, Фінляндія, Люксембург, Норвегія, Швеція, Швейцарія й Нова Зеландія.

Відзначимо, рейтинг рівня рабства в різних країнах світу Walk Free Foundation представлений уперше.

Усього до рейтингу потрапили 162 країни.

За даними авторів Global Slavery Index 2013, під критерії сучасного рабства у світі попадають близько 29,8 мільйона людей.

Серед країн, що вносять найбільший внесок у світове рабство, абсолютним лідером є Індія, де рабами є від 13,3 до 14,7 мільйона людей.

На другому місці опинився Китай з 2,8-3,1 мільйона рабами. У загальному рейтингу Китаєві відведене 84-е місце. На території Пакистану, що став третім по цьому показнику, автори Global Slavery Index 2013 виявили від 2 до 2, 2 мільйони сучасних рабів.

Як стало відомо, укладачі рейтингу розширили традиційне визначення рабства, як "положення або стани особи, у відношенні якого здійснюються деякі або всі повноваження, властиві праву власності".

Поняття "сучасного рабства", на думку дослідників, містить у собі, у числі іншого, залежність від кредиторів, а також примус до одруження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування