Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа поки не знає точно, як звільнити Тимошенко - євродепутат

Четвер, 17 жовтня 2013, 13:34

У наглядової місії Європарламенту у складі Пета Кокса та Олександра Кваснєвського ще немає готових пропозицій для вирішення питання Тимошенко.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на анонімного учасника засідання ЄП.

Як заявляє джерело агентства, озвучений євродепутатом Мареком Сівцем варіант з оплатою штрафу та втратою громадянських прав на 3 роки - лиш один з можливих варіантів.

"Це не була пропозиція Кокса-Кваснєвського. Це було обговорення можливих варіантів, така мозкова атака. Пошук рішення ще триває", - пояснив співрозмовник.

Він підкреслив, що засідання проходило в закритому форматі, у зв'язку з чим той факт, що Сівець написав про це, викликає "здивування і засмучення".

Як стверджують учасники засідання, на обговорення було винесено два підходи до вирішення ситуації з Тимошенко: перший - за допомогою прийняття спеціального закону, другий - часткове помилування.

За словами джерела, шлях прийняття спеціального закону "веде до проблем, так як ніхто не знає, як вирішувати ситуацію після одужання Тимошенко".

"Що буде далі, коли вона пройде курс лікування через три, чотири або п'ять місяців? Вона повинна буде повернутися в Україну, у якому статусі? Тут виникають питання, на які складно дати відповідь", - пояснив співрозмовник.

Інше джерело підтвердило, що при обговоренні варіанту часткового помилування посилалися на існуюче законодавство про скорочення терміну ув'язнення, застосування штрафу та обмеження права балотуватися на виборах.

"Вона може пожертвувати деякою сумою грошей для майбутнього країни. Їй буде надана можливість виїхати за кордон, але її статус не зміниться, вона не буде невинною", - розповів учасник засідання.

Він додав, що можливе застосування та інших обмежень, наприклад, обмеження на можливість участі у виборах на кілька років.

"В цілому, атмосфера була позитивною, рішення близько, і Кокс і Кваснєвський сподіваються, що президент України прийме їх пропозицію", - підсумував співрозмовник.

15 жовтня місія Кокса-Кваснєвського відзвітувала в ЄП про виконану роботу.

Після обговорення євродепутат від Польщі Марек Сівець написав у своєму блозі, що Європа запропонувала застосувати до Юлії Тимошенко "часткове помилування" зі штрафом і обмеженням громадянських прав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування