Луценко вважає неправильним рішення Гримчака йти на вибори

Четвер, 17 жовтня 2013, 15:49

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не схвалює рішення Юрія Гримчака взяти участь у повторних виборах на окрузі № 223 у Києві.

Про це він заявив на прес-конференції у Сумах, відповідаючи на запитання журналістів.

"Юрій Гримчак не радився зі мною при прийнятті такого рішення. Про похід самовисуванцем я дізнався з його сторінки на Фейсбук", - зауважив Луценко.

"Я надіслав йому повідомлення. Я справді вважаю, що балотування по округу, де раніше було узгоджено кандидатуру від "Свободи", є неправильним", - додав він.

 

Політик розуміє образи Гримчака, якого недооцінили при формуванні списків і якому не дали можливості самореалізуватися поза депутатським корпусом.

Політик запевнив, що робитиме все, щоб переконати Гримчака в неправильності такого підходу. Хоча, за його словами, це мали б робити насамперед ті, "в чиїй партії він свідомо, відповідально і активно перебував останній рік".

"Ще раз кажу, я не підтримую вчинок Гримчака. Але він став подразником страусячої політики, за якої вожді взяли для себе за головне власне право стати президентом без узгодження цієї позиції з іншими. Саме відсутність діалогу й призвела до вчинку Юрія Гримчака", - вважає Луценко.

"З моєї точки зору, там, де є діалог, де є суперечка на етапі прийняття рішення, там є життя і гарантована перемога. А там, де єдіномисліє і однорожиє, все завжди закінчується плачевно", - резюмував Юрій Луценко.

"Хочу нагадати, що з березня минулого року Юрій Гримчак був повноправним членом партії "Батьківщина". Тому я рекомендував би панові Турчинову, котрий "збирався зі мною переговорити", відновити діалог керівництва партії та активу партії "Батьківщина", про необхідність якого я говорив на об’єднавчому з’їзді опозиції у червні на Михайлівській площі", - сказав Луценко.

Він нагадав, як тоді він наполягав на потребі відновлення такого діалогу між верхами і низами партії, який існував за Тимошенко.

"Юля - велика Юля - годинами дебатувала, знаходила компроміси з депутатами, керівниками обласних і навіть районних партійних осередків. Недооцінка особистостей, відсутність такого діалогу, призводять до дуже печальних результатів. В тім числі й щодо моїх друзів, які перебувають в опозиції", - зазначив політик. 

Як відомо, Гримчак має намір балотуватися по 223 округу, де опозиція висунула єдиним кандидатом свободівця Юрія Левченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News