Тимошенко звільнять "частково" з виплатою $200 мільйонів збитків?

Субота, 19 жовтня 2013, 13:05

Термін тюремного ув'язнення Юлії Тимошенко може бути скорочений з обмеженням її громадянських прав та необхідністю компенсувати збитки у сумі 200 мільйонів доларів.

Як повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело, посвячене у  деталі перемовин, Євросоюз розглядає "часткове помилування" як один з оптимальних варіантів вирішення "питання Тимошенко".

"Вирок Тимошенко по "газовій справі"складається з трьох частин - 7-річний термін тюремного ув'язнення, заборона на 3 роки обіймати посади в органах держвлади та компенсація завданих збитків у розмірі 1 млрд 516 млн 370 тис. Гривень (приблизно 200 млн доларів)", - нагадало джерело.

Як відомо, місія Кокса-Кваснєвського звернулася до президента України з проханням про зміну вироку в частині терміну тюремного ув'язнення. Йдеться про зменшення терміну з 7 до 2 років , які Тимошенко вже відсиділа.

"По суті, за такою ж схемою був помилуваний і екс-глава МВС Юрій Луценко: йому скоротили термін ув'язнення, зберігши обмеження в громадянських правах і необхідність компенсації завданих збитків (ця сума була виплачена його соратниками)", - зазначає видання.

Про подібний механізм помилування Луценко та запропонований варіант для Тимошенко говорив і президент Європарламенту Мартін Шульц. За його словами, це був аналогічний лист (на ім'я Януковича), з аналогічною законодавчою і політичною основою, яку використовували, щоб позитивно вирішити так звану "справу Луценка".

"Існує можливість повернутися до наших досягнень півроку тому  і використовувати аналогічний інструмент, щоб досягти результату і по "справі Тимошенко", - зазначив Шульц.

"Таким чином підтверджується інформація депутата Європарламента Марека Сівеця щодо того, що у разі часткового помилування Тимошенко залишається обмеженою в правах (у т.ч. не зможе взятии участь у президентських виборах) ще 3 роки, і їй необхідно відшкодувати приблизно 200 млн доларів", - пише ZN.UA.

Як відомо, раніше голова комітету у закордонних справах Європарламенту Ельмар Брок заявив, що повідомлення Сівеця,  який розповів про умови надання Тимошенко "часткового помилування", не відповідає дійсності.

"Я глибоко шокований тим, що такий європарламентар, як Сівець, дотримується думки, що заборона на участь у виборах має стати невід’ємною частиною політичного рішення, запропонованого нашим парламентом. Позиція Сівеця суперечить рішенню, ухваленому минулого вівторка конференцією президентів", - додав европарламентар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування