Мер Москви знайшов рішення проблеми з мігрантами: пускати в РФ за гроші

Субота, 19 жовтня 2013, 20:07

Щоб подолати нелегальну міграцію, треба щоб мігранти, перетинаючи кордон, відразу виплачували якийсь бонус, рівнозначний всім платежам страхових внесків. Плюс коефіцієнт.

Про це в інтерв'ю "Вістям" на телеканалі "Росія" заявив мер Москви Сергій Собянін.

Федеральне законодавство має продумати, як міграція з точки зору економічної привабливості має бути менш вигідною, ніж найм російських громадян, зазначив мер російської столиці.

"З боку федерального законодавця потрібно подумати над тим, щоб міграція, з точки зору економічної привабливості, була менш вигідною, ніж наймання російських громадян. Сьогодні мігрант вигідніший роботодавцю: заробітна плата нижча, мігрант не платить ніяких страхових внесків - ні медичної, ні пенсійної страховки. А часто і податків взагалі", - пояснив Собянін.

За його словами, потрібно зробити так, щоб мігранти, перетинаючи кордон, відразу виплачували якийсь бонус, який би був рівнозначний всім цим платежам.

"Тоді ця робоча сила буде дорожче і менш приваблива. Ми виб'ємо з-під ніг економічний грунт", - заявив мер Москви.

На уточнююче питання, скільки б можна було брати на кордоні з людини, він зазначив: "Необхідно виходити з середньої заробітної плати в Росії, а краще - у кожному регіоні".

"Брати усі податки від середньої заробітної плати по Росії, та ще з якимось коефіцієнтом", - додав Собянін.

Також він підкреслив: за оцінками профільного відомства, у Москві сьогодні проживає близько 800 тисяч мігрантів, а події у Бірюльово - "проблема не сьогоднішнього дня, це було завжди, але іноді громадська думка загострюється і відбуваються такі ситуації". За словами Собяніна, "все залежить від місцевої влади".

При цьому він назвав московський район Бірюльово Західне, де після вбивства громадянина РФ відбулися масові заворушення і погроми, "дуже невдалим проектом".

"Між Каширкою і Варшавкою (шосе), залізницею, між двома залізницями побудований мікрорайон, впритул встромлені промислові бази, в основному овочеві", - зазначив Собянін.

Говорячи про те, що район вже не знесеш, він додав: "Звичайно, але прибрати промислові бази (в тому числі і овочеві), які сьогодні вже не промислові, а складські території, цілком можна".

"Важливо не просто закривати нелегальні ринки, а створювати там нормальну інфраструктуру", - додав Собянін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування