Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міліції визнали, що збрехали про незастосування сльозогінного газу

Середа, 2 жовтня 2013, 18:16

Керівник столичної міліції Валерій Коряк визнав, що у середу під час сутичок біля Київради працівники міліції один раз застосували сльозогінний газ.

За поясненням Коряка, це відбулося тоді, коли натовп затягнув до себе бійця "Беркуту" і почав його бити.

"Працівника затягнули в натовп і почали бити. Тому газ був застосований. Працівника повернули назад. Масового застосування газу не було", – заявив керівник київської міліції.

Він пообіцяв, що керівництво міліції також вивчить дії своїх працівників, і в разі, якщо будуть виявлені порушення щодо їхнього ставлення і вчинків стосовно громадян, вони будуть притягнуті до відповідальності.

Відповідаючи на запитання, чому народних депутатів не пропускали до будівлі КМДА, керівник управління сказав: "Я нікому таких вказівок не давав. Ми розберемось, чого їх не пускали, і хто не пускав".

Водночас Коряк зауважив, що працівники міліції через гучномовець повідомляли, що у середу вхід до будівлі КМДА здійснюється не через центральні двері, а через двері приймальні для громадян.

Опозиційні партії вивели своїх прихильників під стіни Київради на знак протесту проти проведення її засідання і вимагаючи виборів у Києві.

Під час акції сталися сутички активістів із представниками "Беркуту", які охороняли будівлю мерії. Опозиціонери заявляли про застосування беркутівцями сльозогінного газу, але в міліції ці заяви заперечували.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування