Міщенко пропонує у Німеччині не випускати Тимошенко з лікарні

Вівторок, 22 жовтня 2013, 11:58

Депутат Сергій Міщенко пропонує дозволити в'язням, хвороби яких потребують лікування за кордоном, надавати відстрочку від відбування покарання.

Про це йдеться у зареєстрованому ним виправленому законопроекті, який опублікували на сайті парламенту.

Законопроектом Міщенка пропонується внести пунк "хвороба засудженого, що потребує лікування за кордоном" до підстав отримання відстрочки виконання вироку.

Якщо тільки претендент на її отримання не засуджений за тяжкий чи особливо тяжкий злочин із застосуванням насильства.

Змінами пропонується передбачити, що суд, у зв’язку з хворобою засудженого, може відстрочити покарання особи на строк її лікування за кордоном.

Суд, до якого звернувся із клопотанням засуджений, встановлює строк, необхідний для лікування та рішення про його закінчення чи продовження.

Разом із ним має бути подана письмова згода держави, в якій планується проходження лікування засудженого.

Також засуджений має подати медичний висновок, який підтверджує необхідність його лікування за кордоном та бере зобов'язання "не відлучатися з відповідної лікувальної установи без дозволу суду.

Після закінчення цього строку засуджений зобов'язаний повернутись для подальшого відбування покарання.

Суд може припинити дію відстрочки, "якщо засуджений ухиляється від лікування або не виконує взяті на себе у зв’язку з відстрочкою виконання вироку зобов’язання".

Згідно з пропонованими змінами, якщо підозрюваний перебуває на лікуванні за кордоном у випадку відстрочки, усі судові розслідування проти нього зупиняються.

Термін відстрочки у загальний строк відбування покарання пропонується не включати.

Як відомо, у понеділок позафракційний депутат Міщенко повідомив, що зареєстрував змінений законопроект, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини "як вільній людині.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News