Кокс та Кваснєвський поїхали від Тимошенко, оминувши журналістів

Вівторок, 22 жовтня 2013, 19:58

Спостерігачі від Європарламенту, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс, виїхали з ЦКЛ № 5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Кортеж з мікроавтобусом, в якому їхали Кокс і Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ в 19.20, як зазвичай, не зупиняючись біля журналістів, які очікували перед входом до лікарні, передає "Інтерфакс-Україна".

Прибічники Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі - волю!"

На території ЦКБ спостерігачі Європарламенту провели 2-і години.

Це 23-й візит Кокса і Кваснєвського в Україну в рамках наглядової місії ЄП. Попередній візит до лікарні до Тимошенко відбувся 3 жовтня.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що Кваснєвський та Кокс передали Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Тимошенко.

Як відомо, Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат було розширено: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії було продовжено ще на місяць - до середини листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування