Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція так і не зрозуміла, хто розбив дошку Шевельову в Харкові

Середа, 23 жовтня 2013, 22:32

Міліція не встановила факту умисного пошкодження меморіальної дошки відомому мовознавцю-славісту та історику літератури, харків'янину Юрію Шевельову (Шереху) в Харкові.

Про це йдеться у відповіді начальника Дзержинського райвідділу міліції Харкова Володимира Кішкіна одному з ініціаторів встановлення дошки Шевельову Роману Черемському.

"Після перевірки фактів умисного пошкодження меморіальної дошки Шевельову Ю.В встановлено не було. Рекомендуємо Вам за фактом пошкодження майна звертатися до суду", - сказано в заяві.

У міліцейському висновку, текст якого має "Інтерфакс-Україна", говориться, що правоохоронцям не вдалося встановити, хто демонтував дошку Шевельову.

"Вжитими заходами встановити невідомих осіб, які проводили демонтаж меморіальної дошки Шевельову Ю.В., а також можливих свідків і очевидців за даним фактом не було можливим", - йдеться у висновку.

Разом з тим у документі зазначається, що рішення про демонтаж дошки передбачалося розпорядженням міського голови і сесією міськради.

Черемський повідомив, що має намір оскаржити висновки міліції і домагатися розслідування за фактом знищення дошки.

"Це однозначно протизаконна відмова (розслідувати справу). Вони по суті заперечують сам факт знищення дошки, хоча ми надали і фото, і відео, і навіть молоток, який кинули люди, що розбили дошку. Ми будемо оскаржувати і вимагати розслідування і розкриття цього злочину", - сказав Черемський.

Як відомо, у кінці вересня у Харкові встановили меморіальну дошку Юрію Шевельову.

Після цього депутати Харківської міськради проголосували за скасування свого рішення про дозвіл на її встановлення.

Одразу після прийняття цього рішення дошку розбили кувалдами невідомі, які представлялись комунальниками. Це зафіксовано на відео.

Глава Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що влада Харкова начебто не причетна до демонтажу дошки.

Мер Харкова Геннадій Кернес назвав науковця "поплічником фашистів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування