ПР мобілізується, щоб відправити Тимошенко лікуватися за правилами Міщенка

Четвер, 24 жовтня 2013, 09:00

У Партії регіонів розраховують набрати голоси в четвер за законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, автором якого є позафракційний Сергій Міщенко.

Про це пише Комерсант із посиланням на одного із представників ПР.

"Регіонали" вирішили ініціювати голосування 24 жовтня, причому без згоди комітету й фракцій меншості.

"По четвергах у нас підвищена явка, але цього разу ми оголосили повну мобілізацію — у Раді будуть присутні 205-206 наших депутатів", - сказав співрозмовник.

"Нас влаштовує законопроект Сергія Міщенка, і ми розраховуємо його прийняти за підтримки позафракційних депутатів. Якщо опозиція заблокує трибуну, вони стануть супротивниками євроінтеграції й звільнення Юлії Тимошенко",— заявив він. 

У КПУ запевнили, що не будуть голосувати за законопроект, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування за кордон.

"Судячи з настроїв, ми не підтримаємо цей документ — закони не можуть ухвалюватися виходячи з інтересів окремих осіб, крім того, ми вважаємо, що норма про лікування за кордоном стане лазівкою для багатих людей, щоб уникнути заслуженого покарання",— сказав комуніст Олександр Голуб. 

У середу парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не розглянув законопроекти Сергія Міщенка й Анжеліки Лабунської, однак великих перешкод у цьому в ПР не бачать.

"Глава комітету Андрій Кожем'якін ("Батьківщина") відмовився внести їх до порядку денного й закрив засідання", - розповів регіонал Володимир Олійник.

"Враховуючи виняткову актуальність проблеми, а також заради інтеграції в ЄС ми готові прискорити вирішення проблеми Юлії Тимошенко — ці питання будуть винесені в сесійний зал і розглянуті. Більш реальний для проходження законопроект — авторства Сергія Міщенко",— заявив Олійник. 

В опозиції вважають, що законопроект Міщенка "не має ніякого відношення до проблеми Юлії Тимошенко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування