США могли прослуховувати телефон Меркель. Німеччина обурена

Четвер, 24 жовтня 2013, 10:08

Німецькі політики обурені повідомленнями про те, що Агентство національної безпеки США, можливо, прослуховувало мобільний телефон канцлера ФРН Ангели Меркель.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Експерт Соціал-демократичної партії Німеччини з внутрішньополітичних справ Міхаель Хартман в інтерв'ю газеті Die Welt заявив, що багато свідчить про те, що мобільний телефон Меркель дійсно прослуховували, і це "виходить за будь-які рамки".

Федеральний уповноважений із захисту приватних даних Петер Шаар звинуватив уряд ФРН в упущеннях в ході розслідування скандалу про діяльність АНБ і назвав абсурдними спроби деяких політиків оголосити завершеною дискусію про прослушку, якою займаються американські спецслужби.

Тим часом глава німецько-американської парламентської групи в Палаті представників Конгресу США Джим Герлах заявив, що він не може собі уявити, що АНБ займалося прослуховуванням телефону Ангели Меркель.

Він зазначив, що поки є лише непідтверджені повідомлення і висловив сподівання на те, що АНБ не пішло на дії, які "поховають двосторонні відносини США і Німеччини".

Як повідомлялося, німецький уряд отримав інформацію, що спецслужби США могли прослуховувати мобільний телефон Меркель. Німеччина негайно направила владі до Вашингтона запит і зажадала пояснень. Меркель особисто зателефонувала президенту США Бараку Обамі.

Як повідомив офіційний представник Білого дому Джей Карні, Обама запевнив канцлера ФРН, що спецслужби США не прослуховували її телефон.

У Берліні в середу пройшли переговори на високому рівні, повідомляють РИА Новости.

Вони будуть продовжені.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування