"Антикличкова" поправка сфальшована – Яценюк

Четвер, 24 жовтня 2013, 16:55

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що поправку до Податкового кодексу, яка може перешкодити лідеру "Удару" Віталію Кличку брати участь у виборах президента, сфальшували.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради.

Як відомо, 24 жовтня Рада прийняла поправки до Податкового кодексу, згідно з якими Кличку можна заборонити реєструватися кандидатом у президенти.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Ради, автор поправок - депутат "Батьківщини" Ігор Бриченко. Сам він не голосував за законопроект про внесення змін до Податкового кодексу в цілому. Після прийняття закону опозиція заблокувала трибуну парламенту.

"Чому зараз парламент не працював… Вчора вночі сфальшована поправка від імені начебто опозиції вноситься до закону про Податковий кодекс. Після цього ця поправка начебто голосується комітетом, хоча вона не проходила комітет", - заявив Яценюк

"Після цього ця поправка попадає в парламентський зал, а зміст наступний: ПР через сфальшовану поправку вирішила зняти з президентських виборів Віталія Кличка і зробити це руками партії "Батьківщина" і моїми, і показати те, що начебто ПР до цього не має жодного відношення", - додав він.

"(Президент) Віктор Янукович особисто вчора дав команду голові ВР Володимиру Рибаку провести незаконне голосування, протягнути цей законопроект, щоби мати можливість знищити українську опозицію", - продовжив Яценюк.

"Я вам чітко кажу, у нас в опозиції правило – один за всіх і всі за одного. І тому ми вам не дамо можливості", - додав він.

"Рибак не має права підписувати сфальшований закон, а Віктор Янукович тим більше не має права ставити свій підпис під незаконним документом, який ви – Партія регіонів – сфальшували по його прямій вказівці. І Рибак отримав відповідний документ", - наголосив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News