Бриченко, відхрещуючись від скандалу з Кличком, переплутав закони

Четвер, 24 жовтня 2013, 17:22

Депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко каже, що не вносив поправок в закон №2045, ймовірно, маючи на увазі закон №2054а, в якому міститься норма, яка може перешкодити лідеру "Удару" Віталію Кличку брати участь у виборах президента.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Як відомо, 24 жовтня Рада прийняла поправки до Податкового кодексу, згідно з якими Кличку можна заборонити реєструватися кандидатом у президенти.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Ради, автор поправок - депутат "Батьківщини" Ігор Бриченко. Сам він не голосував за законопроект про внесення змін до Податкового кодексу в цілому. Після прийняття закону опозиція заблокувала трибуну парламенту.

"Шановні колеги, я вам ще раз кажу, що до закону №2045 і поправок, які позначені від Ігоря Бриченка, народного депутата України, я не маю жодного відношення. І не треба гратися", - сказав депутат.

"Якщо ви не хочете приймати законопроект від опозиції про звільнення Юлії Тимошенко, то не треба перекладати на Ігоря Бриченка ваші проблеми", - додав він.

Водночас спікер парламенту Володимир Рибак заявив: "Я підняв всі стенограми, листи, підписи – все я подивився".

"Народним депутатом України Бриченком 16 жовтня двома окремими листами за його підписом внесено 31 поправку до законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків. Закон №2054а, який було прийнято Верховною Радою в першому читанні 8 жовтня", - заявив голова парламенту.

У свою чергу голова парламентського комітету з питань бюджету Віталій Хомутинник стверджує, що депутат Бриченко вніс 31 поправку до законопроекту №2054а, який розглядався в четвер, а не до законопроекту №2045, як стверджує сам депутат від "Батьківщини".

"Сьогодні ранку до мене підійшов Бриченко і сказав, що є 31 поправка, вони схвалені комітетом, але деякі треба відхилити", - сказав "регіонал".

"Ми почали радитися, я покликав голову регламентного комітету Макеєнка - і знайшли шлях, як можна відкликати чи переголосувати, але трибуна була заблокована, і законопроект був прийнятий в цілому", - додав він.

Хомутинник також заявив, що готовий надати підпис Бриченка для екпертизи і відповісти перед слідчою комісією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...