Губернатор Черкас просить депутатів підставити плече, а не приїздити на свята

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 17:08

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб пропонує депутатам надати реальну допомогу щодо збереження культурної спадщини поета Тараса Шевченка.

Про це він заявив, коментуючи скандал, який виник у зв’язку із реконструкцією "Хати чумака" у селі Моринцях до 200-річчя Шевченка.

"Дуже прикро, що тільки скандали та політичні заяви деяких депутатів стають приводом, щоб Верховна Рада нарешті звернула увагу на ту роботу, яка виконується в Черкаській області до 200-річчя Шевченка", - цитує губернатора його прес-служба.

"Багато питань, які пов’язані з фінансуванням об’єктів, ремонтом доріг тощо, нам доводиться вирішувати самотужки - відвідувати міністерства, знаходити кошти. Було б добре, якби депутати ВР, які я впевнений, обов’язково відвідають Черкащину під час урочистостей, пам’ятали про область не тільки у свята чи в контексті штучних скандалів", - заявив Тулуб.

За його словами, він чекає, що депутати будуть "підставляти плече при вирішенні наболілих питань, які можна розв’язати тільки на рівні держави".

Очільник області запропонував депутатам провести виїзне засідання Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради у Черкаській області, з безпосереднім оглядом об’єктів.

"Нам нема чого ховати! Якщо депутатів дійсно цікавить підготовка до ювілею Кобзаря, якщо це засідання робиться не для "галочки" чи заради піару, а з метою комплексного вивчення питання - то цей захід має бути не в приміщенні Верховної Ради, а на Черкащині", - сказав Тулуб.

У свою чергу глава Комітету з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко сподівається, що Тулуб "більше не буде руйнувати автентичні споруди і будувати у святих для кожного українця місцях об’єкти, проти яких роками протестує громада".

"А щодо відвідування, то "губернатору" Тулубу потрібно бути на посаді щонайменше ще 10 років, аби відвідати стільки разів Шевченкові місця, скільки це зробили члени Комітету з питань культури і духовності", - зазначив він.

Разом з тим, у комітеті з питань культури і духовності сподіваються, що "конструктивна співпраця з "губернатором" Черкаської області буде налагоджена і пропозиції комітету, офіційно ухвалені ще у травні цього року і надіслані до Черкаської ОДА, будуть нарешті почуті".   

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування