Шансів на ухвалення законів з "питання Тимошенко" немає - Гавриш

Субота, 26 жовтня 2013, 13:45

Включення наступного пленарного тижня до порядку денного Верховної Ради трьох законопроектів щодо Юлії Тимошенко не вирішить це питання.

Таку думку висловив екс-віце-спікер Верховної Ради Степан Гавриш, повідомляє "Радіо "Свобода".

За словами Гавриша, ніякої логіки у двох законопроектах авторства Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської (щодо лікування ув'язнених за кордоном) немає. 

"Передусім тому, що екс-прем’єр у кайданках в еміграцію не поїде, вона прагне залишитися активним політичним гравцем в Україні", - зазначив екс-віце-спікер.

Ще один законопроект – від опозиції – теж не має шансів на ухвалення, прогнозує Степан Гавриш.

"Вважаю, що питання права в "проблемі Тимошенко" вичерпано. Це питання політики. Президент – надзвичайно сильний гравець. Він особисто веде цю політику і він перекинув м’яч на бік опозиції", - зазначив Гавриш.

За його словами, "опозиція розгубилася, вона почала писати якісь закони".

"Навіть законопроект Арсенія Яценюка, який по своїй суті є правильним, але є, по суті, дуже емоційною відповіддю президенту. Він ніколи не пройде, бо мова йде про визнання в Україні політичних судів по суті справи. Таких судів не існує. І тому мені здається, що опозиція так і не знайшла відповіді", – зазначив екс-віце-спікер. 

Також Гавриш заявив, що найоптимальнішим вирішенням "проблеми Тимошенко"  є не ухвалення належних законів Верховною Радою, а рішення президента Віктора Януковича.  За словами Гавриша, у Януковича вистачає законних підстав для помилування своєї політичної опонентки.
 
"Відповідно до Конституції, у президента є необмежене право щодо Тимошенко – це індивідуальний його акт. Це, власне, не юридична формула, вона суто політична. Написати можна лише один рядок: "Помилувати Юлію Тимошенко", а клерки адміністрації випишуть правила, які мають бути застосовані для техніки цього помилування", – вважає Гавриш.

Як відомо, Верховна Рада включила до порядку денного на наступний пленарний тидень всі три законопроекти щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як заявив спікер ВР Володимир Рибак, за цей час профільний комітет має розглянути два законопроекти щодо лікування ув'язнених за кордоном за авторством Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської. Третім проектом, який також включили до порядку денного був проект від всіх опозиційних фракцій щодо заборони вибіркового правосуддя та зняття перешкод для підписання асоціації між Україною та ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News