Кандидат Саакашвілі визнав свою поразку, а Бурджанадзе готується йти у другий тур

Неділя, 27 жовтня 2013, 18:39

Кандидат у президенти Грузії від колишньої правлячої партії Давид Бакрадзе визнав свою поразку на виборах і привітав Георгія Маргвелашвілі з перемогою

"У партії всі розуміють, що це - не останні дані (екзит-полів), що будуть зміни у відсотках, але картина вже зрозуміла", - сказав Бакрадзе, передають "Новости-Грузия".

За словами Бакрадзе, результат виборів зрозумілий для Нацруху, на тлі річного тиску та арешту генсека партії Вано Мерабішвілі.

"Але попередні результати показують, що ми залишаємося серйозною опозицією ... Кожен четвертий виборець голосував за нас", - підкреслив він.

"Я хочу подати всім приклад і привітати Маргвелашвілі з перемогою на виборах і визнати ті дані, які ми отримали", - заявив кандидат від колишньої правлячої партії.

У свою чергу кандидат від партії "Демократичний рух - єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе заявила, що другий тур президентських виборів все ж таки відбудеться.

"Ці вибори не завершаться першим туром. Обов'язково має бути другий тур, де зустрінемося я і Маргвелашвілі", - заявила Бурджанадзе, яка за даними екзит-полів набрала не більше 10% голосів виборців.

За словами Бурджанадзе, у неї є дані про те, що на дуже багатьох дільницях перше місце займає вона.

"Абсолютна більшість виборців, які взяли участь у виборах, є нашими прихильниками, і сподіваюся, що пан Іванішвілі (прем'єр-міністр) і "Грузинська мрія" усвідомлюють, що означає покинути політику з ярликом фальсифікаторів виборів", - зазначила вона.

Разом з тим кандидат у президенти від опозиційної Лейбористської партії Шалва Нателашвілі вважає фальсифікованими президентські вибори в Грузії.

"Відбулася змома проти держави між двома кримінальні силами - "Грузинської мрією" і Нацрухом. Результати виборів фальсифіковані, як це і очікувалося", - заявив Нателашвілі.

"З прийомом офіційних даних ми вже приступимо до планування конкретних дій з тим, щоб викорінити ці дві кримінальні сили", - заявив кандидат.

Як відомо, за даними трьох екзит-полів, кандидат від "Грузинської мрії" Маргвелашвілі набрав більше 65% голосів. На другому місці - кандидат від колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух" Давид Бакрадзе (16-20%), на третьому - Ніно Бурджанадзе (7,5 - 9% голосів). 

За даними GFK, лідер Лейбористської партії Грузії Шалва Нателашвілі набирає 2,11% голосів виборців, лідер Християн-демократичного руху Георгій Таргамадзе - 1,1%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News