Глазьєв: Асоціації України з ЄС не буде, вона вигідна оглашенним політикам

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:49

Радник президента Росії Сергій Глазьєв певен, що Україна не підпише угоду про асоціацію з ЄС.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Росія 24

"Я все-таки вважаю, що вона (угода) не буде підписана. Вона не може бути підписана, тому що вона суперечить усьому. Суперечить економічним інтересам України, суперечить нашій духовно історичній традиції. Вона не вигідна Європі. Вона не вигідна нам, Білорусії й Казахстану", - заявив він.

"Воно нікому не вигідно, крім групи оглашенних політиків, які нав'язують цю лінію", - заявив Глазьєв.

"Україна робить акт торгово-економічного самогубства. Така політика веде до погіршення торговельного балансу, до наростання напруженості в платіжному балансі, тому що головним кредитором України є Росія, крім Росії сьогодні ніхто Україні кредитів не дає", - сказав він.

"Якщо Україна здійснює таке економічне самогубство, навряд російські банки будуть її кредитувати. Це веде до дефолту, до неможливості оплачувати зовнішній борг, утримувати курс валюти, можливо різкої девальвації в 2-3 рази. Навіщо українське керівництво веде свою країну до економічного самогубства, я не розумію", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що Москва змушує Київ відмовлятися від покупки  російського газу, Глазьєв сказав:

"От це черговий обман або самообман, з яким ми зустрічаємося останні півроку в українському уряді. Люди говорять абсолютно безглузді речі…" – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування