Азаров замахнувся повторити газові успіхи США

Середа, 30 жовтня 2013, 10:07

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що вже на початку наступного десятиліття Україна з імпортера може перетворитися на експортера газу в Європу.

Про це він сказав у середу на засіданні Кабінету міністрів.

Міністри планують розглянути проект розпорядження "Про схвалення проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки "Олеська".

Згідно із угодою, транснаціональна нафтогазова компанія "Шеврон" проінвестує 350 мільйонів доларів у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях, повідомив Азаров.

Загальні інвестиції у видобуток газу, за його словами, мають скласти більше $10 мільярдів.

В свою чергу щорічний видобуток газу за базовим сценарієм може досягти 8-10 мільярдів кубометрів газу на рік.

"Таким чином, при успішній реалізації схвалених урядом проектів із пошуку газу із нетрадиційних джерел, Україна може повторити успіх США", - вважає прем'єр.

Сполучені Штати за рахунок видобутку сланцевого газу знизили ринкові ціну природного газу на внутрішньому ринку з 460 доларів за тисячу кубічних метрів у 2007 році до поточного рівня в 110-120 доларів зараз.

"Вже на початку наступного десятиліття Україна із імпортера може перетворитися на експортера газу в Європу", - заявив Азаров.

Як відомо, на початку жовтня депутати Львівської облради погодили проект угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine B.V., дозволивши розробку Олеської газової площі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування