Янукович призначив на Львівщину губернатора, якого шукали за фальсифікації

Четвер, 31 жовтня 2013, 13:34

Президент Віктор Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівщини.

Відповідний указ він підписав у середу.

Янукович також іншим указом звільнив Віктора Шемчука з цієї посади та призначив своїм радником.

З квітня 2003 року Олег Сало - заступник начальника УМВС на Львівській залізниці з громадської безпеки, згодом очолив це Управління.

З грудня 2003 по січень 2005 року генерал-майор міліції Сало Олег Михайлович очолював УМВС України у Львівській області.

У листопаді 2005 року Львівська облрада дала згоду на взяття його під варту і притягнення до кримінальної відповідальності як депутата облради.

Проти Сала були порушені 2 кримінальні справи: "перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища" і "зловживання владою або службовим становищем". Після цього він був оголошений у міжнародний розшук.

 

У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сала, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування.

19 лютого цього року Печерський райсуд Києва прийняв рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину". 

У період з березня 2010 року по травень 2011 року очолював УМВС України у Рівненській області. Згодом був радником Міністра внутрішніх справ по Західному регіону України.

До призначення начальником УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Сало обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України.

Українська правда