Кличко закликав Януковича терміново помилувати Тимошенко

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 17:59

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко закликав президента Віктора Януковича задовольнити прохання Олександра Квасневського і Пета Кокса,  і вже 4 жовтня видати указ про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. 

Про це повідомила прес-служба "Удару".

"Проблему вибіркового правосуддя і політичних в’язнів, яка залишається головною перешкодою для підписання Угоди про асоціацію, треба вирішити якнайшвидше, до звіту місії Квасневського-Кокса, запланованого на 15 жовтня", - наголосив Кличко.

Він нагадав, що десятки українських і закордонних політиків, громадських діячів, релігійних і громадських організацій неодноразово зверталися до Януковича з вимогою звільнити Тимошенко.

"Настав час, коли потрібно це зробити, щоб саміт у Вільнюсі був результативним і успішним для України",  - підкреслив Кличко.

Водночас голова делегації Європарламенту з питань співпраці з Україною Павел Коваль вважає, що згода Тимошенко їхати на лікування закордон відкриває шлях для підписання угоди про асоціацію, а також демонструє усвідомлення українськими політиками пріоритетності державних інтересів.

Він також висловив впевненість, що "президент України відреагує вже найближчим часом", пише "Інтерфакс-Україна".

Міністр закордонних справ Литви, головуючої в Раді ЄС, Лінас Лінкявічюс підтримує пропозицію місії Європарламенту про звільнення Тимошенко для проходження лікування в Німеччині.

"Я підтримую місію Кокса-Кваснєвського і сподіваюся, що президент прийме рішення", - сказав він у п'ятницю "Інтерфакс-Україна" по телефону.

На своїй сторінці в Twitter Лінкявічус також написав, що "прийшов час для компромісів та рішення".

Як відомо, 4 жовтня Тимошенко прийняла пропозицію лікуватися у Німеччині.

У п'ятницю представники Європарламенту Кокс і Кваснєвський звернулися до президента Віктора Януковича з проханням помилувати Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News