Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму невідомі зірвали ісламську конференцію, підклавши "вибухівку"

Субота, 5 жовтня 2013, 19:22

Проведення загальнокримської жіночої ісламської конференції у Симферополі було зірвано через повідомлення про закладену вибухівку у будівлі. 

Як повідомляє "ВВС Україна", конференцію організовувала ліга мусульманок "Інсаф" ("Справедливість"), яку пов’язують із кримським відділенням "Ісламської партії визволення" ("Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі"), що заборонена у низці країн за радикальні погляди. При цьому партія легально діє у багатьох країнах Європи та у США.

Як заявили представники "Інсаф", конференцію спочатку планували провести у Палаці культури профспілок, однак в п’ятницю адміністрація закладу раптом відмовила в оренді, пославшись на те, що "протікає дах".

Організатори терміново звернулись до музичного училища ім. Чайковського, де уклали договір про оренду актової зали. Однак, коли конференція мала розпочатись, будівля училища була знеструмлена, а трохи згодом прибули правоохоронці, повідомивши, що отримали повідомлення про замінування навчального закладу.

Як зазначив голова правління ліги "Інсаф", хтось умисно зірвав конференцію.

"Я вважаю все, що відбулося – чистої води провокація, яку акуратно замаскували різними приводами", - заявила вона.

На 7-8 жовтня у Сімферополі запланований міжнародний форум "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", на який з’їдуть представники партії з країн СНД, Близького Сходу та Європи. Речник партії в Україні Фазил Амзаєв заявив, що форум скликають, щоб "зруйнувати оманливі стереотипи про діяльність "Хізб ут-Тахрір", відкрито та публічно розповісти про себе та свою роботу".

За його словами, на форум крім представників партії запрошено керівництво Меджлісу кримськотатарського народу та Духовного управління мусульман Криму (ДУМК), де "Хізб ут-Тахрір" називають радикальною сектою, а також представників кримської влади, експертів та журналістів.

Чи прийдуть представники влади не відомо, однак в Меджлісі та ДУМК запевнили, що на конференцію "хізбів" від них ніхто не збирається. За словами Амзаєва, він побоюється провокацій, спрямованих на зрив форуму,  однак в організації "готові до них".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування