Олімпійський вогонь, який везли в Росію з Греції, згас у стінах Кремля

Неділя, 6 жовтня 2013, 17:25

Президент РФ Володимир Путін дав старт естафеті XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року.

Як повідомляє "РІА "Новости", Путін вийшов з воріт Спаської вежі Кремля та пройшов по Червоній площі до сцени, куди Олімпійський вогонь був доставлений спеціальним кортежем.

На площі відбулося запалення чаші олімпійського вогню, після чого факелоносці понесли і вогонь територією Кремля. Разом з тим "Дождь" повідомляє: пізніше з'ясувалося, що олімпійський факел згас у стінах Кремля і його підпалили запальничкою.

Усі фото з сайта tvrain.ru
Усі фото з сайта tvrain.ru
 
 

"Загаслий факел наново підпалили за допомогою запальнички кремлівського охоронця. Бачимо, як якийсь спортсмен біжить з палицею, а охоронець дає йому "прикурити". Ім'я цього героя невідоме, його подвиг ще буде оцінено. Twitter вибухнув коментарями: "Богородиця не може зробити те, про що просять, так хоч факел задмухає" – це ще найпристойніше", - зазначив ведучий.

"Тепер автентичність вогню, який так не люблять священники, під питанням. Але тепер його запалив не язичницький сторонник Зевса, а росіянин", - йдеться у сюжеті.

Літак з делегацією оргкомітету "Сочі 2014" і олімпійським вогнем на борту прибув до Москви у неділю вдень. В літаку вогню було відведено цілий ряд крісел в кінці пасажирського салону.

Перед тим вогонь був урочисто переданий російській стороні в суботу на церемонії на стадіоні "Панатінаїкос " в Афінах.

Від аеропорту від Червоної площі в окремому автомобілі супроводжували заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, президент оргкомітету "Сочі 2014" Дмитро Чернишенко і шестиразова олімпійська чемпіонка з ковзанярського спорту Лідія Скоблікова.

На ділянці шляху від аеропорту "Внуково" до Червоної площі вогонь супроводжували понад 200 байкерів на чолі з Олександром Залдостановим  на прізвисько Хірург.

7 жовтня в Москві стартує естафета, яка стане наймасштабнішою з національних естафет олімпійського вогню в історії.  Вона пройде через 2,9 тисячі населених пунктів країни, триватиме 123 дні, вогонь подолає понад 65 тисяч кілометрів.

Завершиться естафета 7 лютого 2014 в Сочі, в день відкриття XXII зимових Олімпійських Ігор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News