"Сніжного терориста" звинуватили у спробі дестабілізувати ситуацію в Україні

Понеділок, 7 жовтня 2013, 17:53

Фігурантів справи, відкритої у зв'язку з закиданням сніжками депутатки від ПР Ірини Горіної звинувачують у "насильстві щодо державних діячів".

Про це у понеділок пише "Тиждень".

7 жовтня у Печерському суді Києва пройшло чергове засідання у справі активіста Віталія Грузинова та свободівців Ярослава Лисенка та Сергія Бойка.

Їх звинувачують у хуліганстві через епізод з побиттям "тітушок" 18 травня. Крім того, Сергій Бойко - обвинувачений у "справі про сніжки". Ці два провадження об'єднані в одне.

На засідання суду депутат Горіна та потерпілий Лобатюк, якого начебто побили під час акції 18 травня, не з’явились.

Видання відзначає, що потерпілі не приходили на жодне засідання і ніколи не пояснювали причини своєї неявки.

Суддя Кицюк вчергове відмовив журналістам у відеозйомці через заперечення прокурора, який вважає, для журналістів у залі суду "немає місця".

На засіданні у понеділок прокурор вперше зачитав обвинувальний акт.

Згідно з документом, обвинувачений Сергій Бойко, який разом із неповнолітньою Оксаною Шелест (через вік дівчина стала фігуранткою окремого кримінального провадження) та групою невідомих осіб начебто закидав сніжками Ірину Горіну і так чином вчинив "хуліганство та насильство щодо державних діячів".

На думку прокурора, студент 4-го курсу факультету міжнародних відносин зробив це для того, щоб "показати свою вищість та винятковість".

За словами обвинувачувача, кидаючи сніжки у депутатів та їхню охорону, Бойко "цинічно принизив їхню гідність" та "нахабно проявив зневажливе ставлення до авторитету влади".

До того ж, на думку прокурора, Бойко усвідомлював, що його дії "можуть призвести до дестабілізації політичної ситуації в Україні".

В той же час бійку 18 травня кваліфікують як хуліганство, вчинене групою осіб, що передбачає до 4 років позбавлення волі.

Судді передали матеріали справи у чотирьох томах.

Наступне засідання, на якому мають розпочатись допити свідків та потерпілих, призначили на 15 жовтня.

Як відомо, 2 квітня біля стін Верховної Ради відбулася акція з вимогою призначити дату виборів київського мера і депутатів Київради. Після акції невідомі закидали сніжками кількох народних депутатів.

Згодом міліція оприлюднила фото трьох підозрюваних в киданні сніжками в народних депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування