Росія пішла "винною війною" на Грузію. Для підтримки Абхазії?

Вівторок, 8 жовтня 2013, 09:31

Російська санслужба не допустить на російський ринок 28 зразків алкогольної продукції, які представили для держреєстрації грузинські виробники.

Про це повідомив у вівторок глава відомства Геннадій Онищенко, передає Інтерфакс-Україна.

"За результатами експертизи за останній тиждень оформлено 28 експертних висновків про невідповідність представлених зразків продукції заявленим вимогам", - сказав він.

За його словами, серед 28 забракованих алкогольних виробів - продукція грузинських компаній "Імеді-96", "Шухман Wines Georgia", "Брати Асканелі", "Ахалшені-2005" і т.д.

"Усе це змусило нас знову засумніватися в бажанні грузинської сторони вишиковувати довгострокові стабільні й цивілізовані відносини, змістовною основою яких може бути лише стабільна якість, що поставляється на російський ринок виноробних виробів", - повідомив Онищенко.

"Такий достаток негативних висновків, причому, на реєстрацію видів продукції, яка повинна бути еталонною, свідчить про те, що не всі виробники вина Грузії витягли уроки з багаторічної ситуації, яка в нас була", - сказав він.

"Це дає нам усі підстави для можливого перегляду нашого відношення до намірів грузинської сторони налагодити ділові партнерські відносини", - сказав Онищенко.

Він заявив, що на тлі росту числа забракованих видів грузинської продукції, "зовсім по-іншому виглядає ситуація з державою Абхазія".

"Абхазія протягом усіх останніх років поставляє на російський ринок продукцію, яка не викликає серйозних претензій до якості", - сказав він.

Як відомо, у результаті російсько-грузинської війни 2008 року Абхазія й Південна Осетія за підтримки Росії заявили про свою незалежність. Крім Росії їх незалежність визнали лише кілька країн.

Поставки грузинського вина й мінеральної води в Росію були відновлені із червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News