У Партії регіонів висунули купу умов щодо вирішення питання Тимошенко

Понеділок, 11 листопада 2013, 15:12

У Партії регіонів висунули низку додаткових умов вирішення питання Юлії Тимошенко.

Позицію ПР озвучив депутат Віталій Журавський, якого цитує прес-служба політсили.

У ПР заявивли про необхідність "визначитися з концептуальними принципами, на яких має бути побудований законопроект про лікування ув’язнених за кордоном, адже наразі представлені законопроекти таким принципам не відповідають".

Журавський перелічив запропоновані пропозиції:

"Перше: суд повинен мати оцінку комісії українських експертів-медиків про наявність тяжкого захворювання осудженого, яке неможливо вилікувати в Україні...

Друге: іноземна клініка з визнаним медичним статусом, наприклад, на кшталт німецької "Шаріте", повинна підтвердити наявність захворювання, яке неможливо вилікувати в Україні. І цей іноземний медичний заклад має взяти на себе зобов’язання лікувати осуджену людину.

Третє: Україна повинна мати угоду про правову допомогу з тією країною, куди має поїхати хвора людина.

Четверте: суд визначає строк, на який виїде хвора людина за кордон. І для цього треба підготувати два звернення. Перше – до Пенітенціарної служби про те, скільки людей сьогодні перебувають в місцях позбавлення волі і мають тяжкі захворювання.

І наступне - підготувати звернення до МОЗ – у міністерстві повинні сказати, якими є оптимальні терміни для лікування тяжких захворювань", - заявив Журавський.

Також регіонали хочуть, щоб Тимошенко в суді дала зобов’язання, що після відтермінування ув’язнення, так званих канікул, вона повернеться в Україну для продовження відбування покарання.

Крім того, вони вимагають, щоб перед тим, як відбути на лікування, осуджена людина чи третя сторона відшкодувала нанесені збитки.

На думку Журавського, дія цього закону не повинна поширюватися на тих, хто вчинив важкі або особливо важкі злочини.

"І щодо концептуальних моментів нового законопроекту - ми повинні передбачити, що робити з людиною, яка: не приступила до лікування; приступила, але ухиляється від лікування; пройшла лікування, але не повертається додому після лікування", - резюмував він.

Як повідомлялося, засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності у понеділок проігнорували усі представники Партії регіонів, окрім Віталія Журавського, який прийшов,  але не зареєструвався.

Таким чином комітет не зміг ухвалити жодного рішення, через що провладна частина комітету знову отримала звинувачення від опозиціонерів у намаганнях зірвати саміт у Вільнюсі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування