Екс-керівників ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту оголосили в міжнародний розшук

Вівторок, 12 листопада 2013, 09:50

Колишніх керівників ДП "Інформаційний центр" оголосили в міжнародний розшук.

Про це в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр" розповіла міністр юстиції Олена Лукаш.

За словами Лукаш, остаточні висновки про ситуацію, яка виникла на початку жовтня із реєстрами, робитимуть правоохоронні органи і суди.

"Головне, що блокування реєстрів припинено, інформація в реєстрах залишилась недоторканою, повною, такою, як вона і була. А тими, хто це вчинив, займаються правоохоронці", - заявила міністр.

Вона стверджує, що "попередні керівники ДП "Інформаційний центр" уже знаходяться у міжнародному розшуку, на території держави не з’являються, зі слідством не співпрацюють".

За словами міністра "Їх цікавило присвоєння державних коштів, які вони отримували як роялті — так званих авторських платежів. Коли вони атакували реєстри, то створили так звані "сервери ліцензування" — спеціальні електронні пристрої, не передбачені технічним завданням при створенні реєстрів, і які, по суті, надавали команди для роботи будь-якого реєстру".

Такі дії Лукаш порівняла з піратськими.

"На сьогодні команда фахівців ДСТЗІ ,СБУ, прокуратури, МВС працює над цими питаннями. Реєстри були відновлені майже за кілька днів. Ось коротко про те, що відбулося", - виклала свою версію міністр юстиції.

Як відомо, 14 жовтня було накладено арешт на рахунки розробників клієнтського доступу до реєстрів Мін'юсту "Арт- майстер" і "3-Т" через підозри у втручанні в їхню роботу.

Також повідомлення про підозру у розкраданні держкоштів підготовано двом бухгалтерам ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту.

1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Держінформюсту призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої знадобилося декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

Колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

У "Арт-Майстрі" заявили, що міністр юстиції Олена Лукаш знала про те, що реєстри зупиняться, і можливо пішла на це свідомо.

Укрдержреєстр заявляв, що зібрано достатньо доказів проти розробників у блокуванні роботи реєстрів інформцентру Мін'юсту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News