Опозиція надала ПР компромісний проект лікування Тимошенко. Ті пішли думати

Вівторок, 12 листопада 2013, 12:00

Опозиція передала Партії регіонів свій варіант законопроекту щодо лікування ув’язнених за кордоном, базуючись на таблиці "регіоналки" Інни Богословської.   

Про це "Українській правді" повідомила депутат від УДАРУ Ірина Геращенко, яка входить до робочої групи, що розробляє спільний законопроект.

"Вчора засідання закінчилося тим, що ми проголосували по пунктах, на яких є компроміс і на яких компромісу немає за таблицею Богословської. Ми домовились, що кожна сторона на тих пунктах, по яких є  домовленості і компроміс, готує свій варіант законопроекту", - розповіла Геращенко.

"Ми підготували свій варіант. Більше того, ми ще  погодилися з тими позиціями, на яких наполягала партія влади, що потрібно змінювати не лише Кримінальний кодекс, а ще і Кримінально-виконавчий, і Кримінально-процесуальний", - додала Геращенко.

"Ми запропонували свій варіант проекту про внесення змін до Кримінального, Кримінально-процесуального і Кримінально-виконавчого кодексів по тих пунктах, які у всіх не викликали заперечення", - додала вона.

За її словами, це пункти про те, що "засуджені можуть лікуватися за кордоном через рішення суду, коли є відповідна медична довідка, коли є відповідне підтвердження з медичної установи за кордоном, що це може відбуватися лише з тією країною, яка є членом Конвенції про видачу правопорушників, що не можна застосовувати цей закон по відношенню до осіб, які засуджені за особливо важкі злочини, тобто насильники, ґвалтівники, вбивці, терористи, причетні до розповсюдження наркотиків, розбою".

"І зараз ми віддали цей проект на вивчення нашим колегам, щоб вони подивилися. Вони попросили перерву на півтори години", - додала Геращенко.

Фото з ФБ Ірини Геращенко 

"Проте, ми не отримали жодного законопроекту зі сторони Партії регіонів. Ми свій надали і не проти того, щоб вони прочитали, і ми саме його взяли за основу. Якщо є якісь зауваження, ми можемо його трохи підчистити, але ми вважаємо, що ми максимально працюємо над тим, щоб робоча група видала результат", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...