Єдиний проект по лікуванню Тимошенко не створили

Вівторок, 12 листопада 2013, 15:05

Робоча група з підготовки проекту Тимошенко не прийшла до жодного результату, опозиція буде реєструвати свій законопроект.

Про це сказав керівник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін на засіданні робочої групи у вівторок Києві.

"Ми будемо реєструвати і завтра вносити (на розгляд Верховної Ради) цей законопроект", - зазначив Кожем'якін, слова якого наводить Інтерфакс-Україна.

Перед цим опозиція запропонувала Партії регіонів свій проект закону.

Представники Партії регіонів розкритикували проект і виступили проти запропонованої представниками опозиції норми, що стосується зміни до Кримінального кодексу про можливе умовно-дострокове звільнення особи, яку відправляють на лікування за кордон.

За словами депутата "регіоналки" Інни Богословської, у понеділок під час засідання робочої групи йшлося про те, що, коли засудженій особі дозволяють лікуватися за кордоном, то це буде перерва у відбуванні покарання.

Однак, за словами Богословської, у вівторок представники опозиції представили варіант, коли лікування за кордоном вважається не перервою, а звільненням від покарання. Перерва у відбуванні покарання на лікування та звільнення від покарання - це абсолютно різні речі", - наголосила Богословська.

Між тим ПР не представила жодних поправок до проекту. Крім того Партія регіонів не представила і свого варіанту проекту, як про це домовлялися в понеділок.

Як відомо, раніше у вівторок опозиція передала Партії регіонів свій компромісний варіант законопроекту щодо лікування ув’язнених за кордоном, базуючись на таблиці "регіоналки" Інни Богословської і врахувавши вимоги "регіоналів".

Депутати від ПР взяли півтори години на вивчення проекту.

Позачергове засідання ВР, на якому мають розглянути законопроект, має відбутися у середу.

У середу також місія Кокса-Кваснєвського має оголосити кінцеву доповідь щодо її роботи в Україні.

Рада міністрів ЄС 18 листопада має ухвалити рішення щодо долі Угоди про асоціацію України з ЄС, базуючись на звіті Кокса-Кваснєвського.

Крім питання Тимошенко, основними вимогами ЄС є законопроект про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства, які були ухвалені лише в першому читанні у п’ятницю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування