Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура подала в суд на Львівську облраду за голосування щодо Сала

Вівторок, 12 листопада 2013, 17:51

Прокуратура Львівщини подала позов на Львівську облраду за включення у порядок денний сесії питання про недовіру керівнику області Олегу Салу та проведення голосування з цього приводу.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Сьогодні прокуратурою Львівської області внесено до Львівського окружного адміністративного суду позов про визнання неправомірними дій депутатів Львівської обласної ради щодо включення у порядок денний сесії питання про недовіру голові ЛОДА та проведення голосування з цього приводу", - йдеться у заяві.

Підстава для позову - допущені облрадою порушення ст.19 Конституції та законодавства про місцеве самоврядування в Україні й місцеві державні адміністрації.

Також прокуратура заявила клопотання про заборону підписання та оприлюднення рішення про висловлення недовіри до розгляду зазначеного позову у суді.

Як відомо, 12 листопада Львівська облрада не змогла набрати абсолютної більшості голосів, якої б вистачило для відставки нового губернатора Олега Сала.

Тепер рішення скерують Віктору Януковичу для "належного реагування", але він за законом не зобов'язаний приймати рішення про відставку Сала.

У вівторок одного депутата виключили із фракції "Батьківщина" за небажання голосувати за недовіру губернаторові.

6 обласних організацій опозиційних партій просять президента Віктора Януковича звільнити Сала.

Опозиційні партії "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" зібрали підписи за розгляд на пленарному засіданні питання про висловлення недовіри губернатору.

31 жовтня Янукович звільнив Віктора Шемчука з посади голови Львівської обласної державної адміністрації й призначив замість нього Сала.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування