Азаров "наїхав" на Клименка і Захарченка, бо не носять бізнес на руках

Середа, 13 листопада 2013, 10:25

Контролюючі та правоохоронні органи мають припинити тиск на бізнес, інакше уряд і президент будуть вживати жорстких заходів.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Микола Азаров.

За його словами, адміністративний та судовий тиск на підприємців – це один з найбільших внутрішніх факторів економічного зростання, а бізнес в Україні слід "носити на руках".

Він пообіцяв, що відтепер робота з усунення адміністративного тиску на бізнес "буде продовжена набагато енергійніше, ніж раніше".

За словами прем'єра, президент Янукович доручив "невідкладно викорінити практику збору податків наперед та затримки відшкодування податку на додану вартість".

Також Янукович начебто вимагає покарати усіх ініціаторів необґрунтованих перевірок підприємств та продумати "законодавчий механізм відшкодування завданої платникам шкоди за рахунок винних у цьому посадовців".

Тому Азаров доручив міністру доходів і зборів Олександру Клименку навести порядок у відомстві і забезпечити виконання доходів бюджету "не за рахунок пресингу платників, а за рахунок співробітництва".

"Попереджаю, що факти необґрунтованих перевірок президент і уряд будуть розцінювати як надзвичайну ситуацію, усувати яку ми будемо жорстко. Разом із тими, хто її створив", - попередив Азаров.

Перепало від Азарова і міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку.

"Органи внутрішніх справ, я звертаюсь до міністра Захарченка, взагалі повинні забути шлях на підприємства, на ринки тощо...", - застеріг прем'єр.

На засіданні у середу прем'єр Азаров заявив, що питання нормалізації торгових відносин з Росією є сьогодні головним для України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування