У ВР на 19 листопада вже внесли євроінтеграційні закони, але не всі

Середа, 13 листопада 2013, 13:34

У Верховній Раді до порядку денного на 19 листопада внесені євроінтеграційні проекти, а саме закон про прокуратуру, зміни до виборчого законодавства та не всі проекти щодо лікування Тимошенко.

Про це йдеться на сайті ВР у порядку денному.

Так до другого читання внесений проект закону про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства.

Крім того, до порядку денного на вівторок винесені в першому читанні проекти законів щодо лікування за кордоном за авторством Анжеліки Лабунської, Сергія Міщенка, Володимира Купчака та спільний проект опозиціонерів щодо амністії.

Всі ці проекти на засіданні комітету були відправлені на доопрацювання рішенням представників більшості.

Між тим у порядку денному немає опозиційного проекту , який опозиційні члени робочої групи розробили у вівторок, і  який враховував майже всі побажання Партії регіонів, хоча її представники його знову розкритикували. Цей проект також був зареєстрований у парламенті.

У свою чергу депутат від опозиції Анатолій Гриценко у своєму Facebook припустив, що "шанс на успіх у Вільнюсі ще остаточно не втрачено".

"Графік прийняття трьох необхідних законів (лікування Тимошенко, прокуратура і вибори) - ще не зірвано, і парламент встигає прийняти їх до Вільнюса. Подивіться план розкладу пленарних засідань на 19-22 листопада: усі три питання уже включено до порядку денного у перший же день наступного пленарного тижня, на вівторок, 19 листопада. Тож час ще маємо", - написав він.

Він також вважає, що "зібрати голоси для схвалення цих трьох законів - реально можливо", бо "Єфремов публічно заявив позицію ПР - фракція влади готова голосувати за ці три проекти (ясна річ, з їхнім, жорсткішим, баченням проекту щодо Тимошенко)".

"Не факт, що Янукович уже прийняв остаточне рішення і сам уже не хоче підписувати Угоду про асоціацію. Економічна ситуація справді дуже складна, країні загрожує дефолт. Янукович відчуває тиск з усіх боків, зовнішній і внутрішній", - вважає Гриценко.

"Він (Янукович) судорожно шукає вихід, маневрує, торгується, блефує, грається і заграється. Але складність нашої ситуації добре знає Путін. Він теж грається, і батогами, і цукерками. Не факт, що Путін готовий надати Януковичу величезні ресурси лише заради непідписання Асоціації з ЄС - напевно він вимагатиме від Януковича більшого, вступу до Митного союзу", - додав Гриценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування