Євродепутатка: Україна провокує Євросоюз

Середа, 13 листопада 2013, 15:26

Очільниця фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс назвала події у Верховній Раді "театром" і "провокацією на адресу Європейського Союзу".

Про це вона заявила в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Я дуже розчарована рішенням українського парламенту не голосувати за закон, який уможливив би краще лікування Юлії Тимошенко. Я вважаю відсування вирішення цього питання справжньою політичною дурістю і провокацією на адресу Європейського Союзу", - сказала Гармс.

Євродепутат зазначила, що бачить "все менше можливостей для того, аби за цих умов угода про асоціацію, яка принесла би для більшості громадянок та громадян України великі переваги, вступила в дію".

Гармс має надію, що звіт Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського в середу трохи прояснить ситуацію навколо останніх подій і зокрема зі справою Власенка:

"Я сподіваюся, що екс-президенти Кокс та Квасневський пояснять, у чому, на їхню думку, полягають приховані причини цього театру, котрий сьогодні відбувся у Києві", сказала вона.

"У мене складається враження, що, ймовірно, замість того, аби зійти зі шляху вибіркового та політично мотивованого правосуддя, цей напрямок знову посилюється. У випадку такого розвитку відповідальні за нього президент Янукович та український уряд змарнують можливості угоди про асоціацію", - наголосила Гармс.

За її словами спрогнозувати подальший розвиток ситуації важко:

"Поки ми не знаємо, якими є оцінки актуальних подій Петом Коксом та Олександром Квасневським, я не можу нічого про це сказати. Але важливим є те, що ці події насправді дуже провокують Євросоюз".

Гармс підкреслила, що у боротьбі за європейські цінності та основні права, а також за дієве верховенства права ЄС не має права йти на компроміси.

Євродепутат не стала забігати вперед щодо "плану Б" для України, якщо угоду про асоціацію не підпишуть:

"Поки що не можна спекулювати. Нині дуже важливо дізнатися про підґрунтя від Кокса та Квасневського. А потім голови фракцій та президент Європарламенту мають ухвалити перше рішення щодо подальших дій. Проте подібний розвиток подій демонструє, що нас - тих, хто виступає за демократичний розвиток України, - не сприймають усерйоз", - резюмувала Гармс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...