Клюєв пообіцяв місії ЄП випустити Тимошенко наступного тижня - ЗМІ

П'ятниця, 15 листопада 2013, 12:09

Глава Ради нацбезпеки і оборони запевнив місію Кокса-Квасьнєвського, що "питання Тимошенко" вирішать наступного тижня.

Про це пише з посиланням на свої джерела впливова німецька газета Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Як дізналося видання, місія Кокса-Квасьнєвського "була запевнена у виконанні відповідних зобов'язань представником оточення президента, секретаря української Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва".

"Парламент, у якому партія президента Віктора Януковича має більшість, отже могла б прийняти закон, який дозволив би лікувати за кордоном ув'язнену Тимошенко, що має проблеми зі спиною, уже у вівторок", - пише видання.

Саме з огляду на ці заяви, переконує видання, місію Кокса-Квасьнєвського у середу продовжили аж до самого саміту у Вільнюсі.

Тоді ж голову комітету Європарламенту з питань закордонних справ Елмара Брока попросили "звернутись до міністрів закордонних справ, які у понеділок мають прийняти рішення щодо підписання чи не підписання Угоду про асоціацію, з проханням про відстрочку цього рішення".

Frankfurter Allgemeine нагадує, що міністри будуть збиратись ще раз безпосередньо перед самітом у Вільнюсі і тоді ж зможуть прийняти остаточне рішення щодо України.

Сам Брок у коментарі газеті розповів, що були серйозні сумніви, чи Янукович ще хоче підписувати угоду з ЄС, коли 13 листопада Верховна Рада не змогла прийняти жодного рішення щодо Тимошенко.

Проте, він також сказав, що Рада президентів ЄП вирішила, що "не слід втратити останній шанс".

Як відомо, Україна планує підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Проте Київ досі не виконав частину умов ЄС, зокрема щодо реформи прокуратури, виборчого законодавства та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...