Рада відклала розгляд законів зі "списку Фюле"

Субота, 16 листопада 2013, 10:54

У графіку пленарних засідань на 19-22 листопада розгляд двох законопроектів зі "списку Фюле" перенесли з 19 на 21 листопада. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Анатолій Гриценко.

"Віктор Янукович з Володимиром Рибаком (спікер ВР) буквально за останню добу викинули два єврозакони з порядку денного Ради на вівторок, 19 листопада", - зазначив Гриценко.

Так, у "зкоригованому" графіку пленарних засідань на 19-22 листопада проекти зі списку Фюле №3541 (президентський закон про прокуратуру) і №3396 (про вибори) на 19 листопада уже не плануються.

Фото з сайта rada.gov.ua
Фото з сайта rada.gov.ua

"Учора в плані вони ще були - сьогодні вже немає", - зазначає Гриценко. Замість вівторка їх розгляд запланували на четвер, 21 листопада.

"Під номерами 56 і 57. Після дуже пріоритетних перед Вільнюсом інших 55 законів, зокрема про службу у військовому резерві, про побутові відходи, про мисливські господарства і полювання", - зазначив нардеп.

"Згідно нового замислу Януковича-Рибака проекти із списку Фюле Рада має розглянути десь так під ранок п'ятниці, або під вечір суботи - і це за умови, якщо депутати працюватимуть цілодобово", - додав Гриценко.

"Коксу-Квасьнєвському знову треба здавати авіаквитки й замовляти нові. Принаймні наступного вівторка їм уже нема чого їхати до Києва", - підсумував він.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що вніс законопроекти про прокуратуру та про внесення змін до виборчого законодавства до порядку денного роботи парламенту 21 листопада.

Про це повідомили у прес-службі спікера ВР. За словами Рибака, до текстів цих законодавчих актів внесено "дуже багато поправок", над якими працює профільний комітет, і висловив сподівання, що до 21 листопада комітет підготує відповідні порівняльні таблиці.

"На наступному пленарному тижні ми повинні розглянути три головних питання - обов’язки, які ми дали ЄС для підписання Угоди про асоціацію", - зазначив Рибак і висловив сподівання, що ці законопроекти буде ухвалено більшістю голосів.

Разом з тим Рибак наголосив, що усі гілки влади працюють на виконання зобов’язань України перед ЄС та висловив сподівання, що угоду про асоціацію з ЄС буде підписано.

Як відомо,  місія Європарламенту під головуванням Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського, котрі були присутні на позачерговому засіданні в Києві,  призначили новий останній термін для Києва - 19 листопада.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News