У Львові влаштували віче на підтримку ЄС

Неділя, 17 листопада 2013, 16:52

У центрі Львова відбулося віче на підтримку євроінтеграції України.

Як повідомляє "ZIK", захід пройшов під гаслами "Наш вибір – об’єднана Європа!", "В єдності – сила!", "Час позбутися совка", "Європа - так, ні - сибірський барак!".

Близько тисячі осіб, в тому числі опозиційні та націоналістичні політичні сили, громадські організації, студентство Львова зібралися біля пам’ятника Шевченку.

Активісти тримали прапори України та Євросоюзу, а також націоналістичну символіку. Зі сцени лунали гучні гасла: "Ні – московському ярму, так – українській незалежності!".

На віче під звуки гімну України активісти розгорнули великий прапор ЄвроСоюзу, аби висловити свою волю щодо європейського майбутнього.

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука
 
 
 

Також екс-міністр освіти і науки, професор ЛНУ ім. І. Франка  Іван Вакарчук зачитав звернення до українського народу, яке планують надіслати президенту Віктору Януковичу.

"Сьогодні Україна має унікальну історичну нагоду остаточно позбутися рабства минулого, повернутися у свій європейський дім. Таку можливість дає підписання на листопадовому саміті у Вільнюсі Угоду про асоціацію з ЄС. Сподіваємось, що влада і опозиція будуть єдині у розумінні важливості цієї події для української держави і її майбутнього", – йдеться у документі.

Також українців закликали об’єднатися навколо євроінтеграційної ідеї і змусити владу підписати Угоду про асоціацію з ЄС та взяти участь у всенародному віче у Києві 24 листопада.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", також автори звернення закликали жителів Києва прийти під стіни Верховної Ради 19 і 21 листопада, а у разі зриву підписання зазначеного договору автори документа "оголошують про початок всеукраїнської акції протесту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...