ЄС може вирішити долю асоціації з Україною в останній момент - ЗМІ

Неділя, 17 листопада 2013, 21:15

ЄС може ухвалити рішення про підписання угоди про асоціацію з Україною в останній момент перед самітом Східного партнерства у Вільнюсі.

Про це повідомляє "ЄС-плюс" з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

"Ми маємо різні можливості... Це може бути за письмовою процедурою, це може бути через Раду закордонних справ ще один, якщо треба буде, або тут, у Брюсселі, або у Вільнюсі", - зазначив дипломат, відповідаючи на питання, яким чином може бути прийнято позитивне рішення, враховуючи, що  18 листопада відбудеться останнє перед самітом формальне засідання міністрів закордонних справ ЄС.

"Але все буде залежати від того, що буде відбуватися в Україні", - додав він.

При цьому співрозмовник підкреслив, що остаточне рішення ЄС залежить від того, як будуть розвиватися події в Україні, а також від того, чи вдасться депутатам українського парламенту прийняти необхідні законодавчі зміни протягом наступного тижня.

За словами співрозмовника, в ході засідання Ради закордонних справ 18 листопада міністри планують обговорити можливості для маневру при прийнятті рішення про підписання угоди про асоціацію.

"Сесія зранку буде в основному присвячена "Східному партенрству" та підготовці до саміту. Дві основні теми: підготовка фінальній декларації саміту, є ще куди йти і що робити в цьому напрямку... Друга тема - Україна. Стан справ, де ми зараз знаходимося, подивимося на прогрес, який був зроблений в реалізації критеріїв, визначених Радою закордонних справ 10 грудня 2012 року ("список Фюле")", - зазначив співрозмовник.

Як відомо, у "списку Фюле" йдеться про реалізацію Україною критеріїв щодо поліпшення виборчого законодавства, здійснення судової реформи та реформи прокуратури, а також у розв'язанні проблеми виборчого правосуддя і справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування