Робоча група вирішила вважати лікування в'язнів закордоном як час на волі

Понеділок, 18 листопада 2013, 18:10

Робоча група Ради з підготовки законопроекту про дозвіл ув'язненим виїжджати для лікування закордон ухвалила рішення не зараховувати час лікування в термін відбування покарання.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні робочої групи.

Група обговорила запропоновану опозицією в законопроекті №3599 норму про те, що 1 день лікування зараховується як 1 день відбування покарання.

Представники Партії регіонів виступили проти цієї норми, пославшись на те, що під час лікування людина по суті буде перебувати на волі, що не може бути зараховано в строк відбування покарання.

У підсумку представники опозиції підтримали пропозицію депутатів від ПР, і рішення було прийнято одноголосно.

Робоча група постатейно обговорює законопроект опозиції №3599 і вносить поправки в текст проекту.

Водночас позафракційний депутат Ігор Єремеєв у своєму блозі на "Українській правді" повідомив, що робоча група проводить своє засідання без "взаємних нападків" і "практично по всіх питаннях знайдено консенсус, і проголосовано".

Його слова про мирне засідання підтвердила й депутат від "Удару" Ірина Геращенко.

 

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у законопроекті опозиції "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань" пропонується, що засуджена особа на період лікування за межами України може бути звільнена від відбування покарання у разі, якщо лікування виявленого захворювання не може бути проведено в медзакладах України або більш якісне лікування може бути надано в іноземному медзакладі.

Члени робочої групи погодилися з положенням, що рішення про звільнення від покарання на період лікування приймається виключно за умови існування між Україною та країною, де здійснюватиметься таке лікування, міжнародних договорів про правову допомогу, які передбачають екстрадицію особи для подальшого відбування покарання.

У погодженій нормі законопроекту також пропонується, що якщо за період звільнення для лікування особа без поважних причин не почала або припинила лікування, залишила медзаклад або у встановлений судом термін не повідомила центральному органу виконавчої влади України про хід лікування, то суд приймає рішення про направлення особи для відбування невідбутої частини покарання.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування