Суд відпустив під заставу трьох учасників справи про "Арктік Санрайз"

Понеділок, 18 листопада 2013, 22:00

Калінінський райсуд Санкт-Петербурга ввечері 18 листопада прийняв рішення відпустити під заставу прес-секретаря російського відділення Greenpeace Андрія Аллахвердова.

Про це повідомляється в мікроблозі організації.

За даними агентства "Інтерфакс", сума застави складе два мільйони рублів. Аллахвердов вийде на свободу, як щойно гроші будуть внесені.

Раніше в понеділок той же суд постановив звільнити під заставу іншого заарештованого, фотографа Дениса Синякова, який працював на "Арктік Санрайз" за редакційним завданням "Ленты.ру", і суднового лікаря судна Катерину Заспу.

При цьому радистові судна, австралійцю Коліну Расселу, арешт продовжили до 24 лютого.

Аллахвердова затримали разом з активістами Greenpeace і командою судна "Арктік Санрайз" 18 вересня, коли планувалася екологічна акція у Печорському морі на платформі "Прилазломная", що належить "Газпрому"​.

Всього під арештом опинилися 30 осіб, всі, що знаходилися на судні. Серед них - українець.

Активісти хотіли вивісити на платформі банер, щоб привернути увагу громадськості до небезпеки видобутку газу і нафти на арктичному шельфі.

Спочатку всіх звинуватили в піратстві, проте потім звинувачення їм перекваліфікували на хуліганство. 12 листопада фігурантів справи перевели з Мурманська до Санкт-Петербурга.

Лента.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування