Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташу все одно, куди буде рухатися Україна - в Євросоюз чи МС

Вівторок, 19 листопада 2013, 15:14

Український бізнесмен Дмитро Фірташ заявляє, що для нього не так важливо, куди буде рухатися Україна - до Європейського союзу або до Митного союзу.

Про це Фірташ сказав у вівторок на брифінгу в Донецьку, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи хоче він особисто, як голова Федерації роботодавців, щоб 28 листопада на Вільнюському саміті було підписано угоду про асоціацію України з ЄС, він сказав: "Я кажу моя думка - мені не важливо, куди політично рухатиметься країна".

При цьому Фірташ додав: "Для мене, як для бізнесмена, найважливіше питання - це не втратити ні ті можливості (які дає Євросоюз), ні ті можливості (які дає Митний союз). Ось це моя точка зору і я на ній стою. І я так вважаю, що від мене не залежить, куди ми рухаємося, на жаль".

За словами Фірташа, його підприємства вже готуються до майбутніх процесів.

"Ми розуміємо, що такий "шпагат" буде, і ми займаємося ним вже, напевно, з березня місяця. Ми готуємося до цього процесу і розробляємо з Європою все необхідне з приводу всіх стандартів", - говорить бізнесмен.

"І з Митним союзом працюємо, є робоча група, яку створили і на базі держави, і на базі федерації (Федерація роботодавців України). Ось наша позиція", - пояснив Фірташ.

Як відомо, у серпні у Фірташа першими поскаржилися, що російська митниця зупинила весь український експорт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...